BANDENSERVICE MILL

BANDENSERVICE MILL

Autobedrijf Bram Schreven en Bandenservice Mill zijn hèt ultieme full-service en merkonafhankelijke autobedrijf van Mill. U kunt hier terecht voor alles wat uw auto nodig heeft!

Autobedrijf Bram Schreven en Bandenservice Mill zijn samen gestart op 1 maart 2015 en gevestigd in het Noord-Brabantse plaatsje Mill aan de spoorstraat 24. Autobedrijf Bram Schreven heeft op zichzelf een langere geschiedenis geschreven. Deze was al opgericht in 2011 en toen der tijd gevestigd in Langenboom.

Het concept: onderhoud, reparatie, apk, aircoservice, nieuwe banden en gebruikte banden brachten de eigenaars van Autobedrijf Bram Schreven en Bandenservice Mill op hèt ultieme full-service en merkonafhankelijk autobedrijf van Mill. U kunt bij ons terecht voor werkelijk alles!

Autobedrijf Bram Schreven en Bandenservice Mill is een full-service, merkonafhankelijk bedrijf en bestaat uit een jong, gepassioneerd en opgeleid team.

Op deze pagina vind u alle specialisaties omtrent onze bandenservice!

BANDEN

BANDEN

Bandenservice Mill biedt u banden voor diverse soorten voertuigen.
We bieden u een buitengewoon breed assortiment van kwaliteit, budget- en huismerkbanden, maar ook gebruikte banden.

De kwaliteit van uw banden is zeer belangrijk voor u veiligheid en die van andere. Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek.

In het loopvlak zijn in de hoofdprofielgroeven rubberen indicatoren van 1,6 mm hoogte opgenomen. Dit is de wettelijke minimale hoogte die het profiel van de band moet bevatten. Indien de band < 1,6 mm profieldikte bevat, is uw band aan vervanging toe. Wij adviseren u echter om bij een profieldikte van circa 2 mm uw band te vervangen i.v.m. kans op aquaplaning.

Daarom is het onderhouden van uw banden minstens zo belangrijk. Controleer daarom regelmatig uw bandenspanning of kom langs om uw banden te laten controleren. Dit bespaart u veel brandstof en geld.

Winterbanden
De hedendaagse moderne banden zijn geschikt voor de meest uiteenlopende weersomstandigheden, Toch raden wij u aan om al winterbanden onder uw auto te hebben voordat het officiële winterseizoen begint. Winterbanden leveren namelijk al betere prestaties bij 7 graden Celsius of lager. Ook is er de mogelijkheid om uw zomerbanden of winterbanden op te slaan bij aanschaf van nieuwe banden of omleggen.

VELGEN

VELGEN

U kunt bij ons terecht voor velgen van alle merken. Uiteraard is montage van velgen ook mogelijk. 

  BALANCEREN

  BALANCEREN

  Trillingen aan de auto of stuur worden meestal veroorzaakt door onbalans van de wielen. Door deze trillingen kan er schade aan de ophanging en stuurinrichting worden veroorzaakt. Dit kan onnodige kosten met zich mee brengen.

  Deze onbalans kan verschillende oorzaken hebben: een beschadiging in de velg of band, maar ook de kwaliteit van de band kan onbalans veroorzaken. Een band bestaat uit verschillende onderdelen die bij kunnen dragen aan de onbalans.

  Normaliter heeft een band/wielcombinatie twee soorten onbalans: Statische onbalans en dynamische onbalans. Aangezien een band/wielcombinatie praktisch altijd allebei de soorten onbalans heeft, is dynamisch balanceren nodig om een gelijkmatige gewichtsverdeling te krijgen.

  Statische onbalans:
  Ontstaat als er een zware of lichte plek in de band zit. In dat geval rolt de band niet gelijkmatig en de band/wielcombinatie ondergaat een op en neergaande beweging.

  Dynamische onbalans:
  Ontstaat als er ongelijk gewicht is aan één of beide kanten van de middellijn van de band/wielcombinatie. Dynamische onbalans kan een wielslingering veroorzaken.

   3D Uitlijnen

   3D UITLIJNEN

   Het is belangrijk dat de 4 wielen van een voertuig correct uitgelijnd zijn. Een voertuig is correct uitgelijnd wanneer alle onderdelen van de ophanging en de stuurinrichting in goede conditie zijn en wanneer de band/ wielconstructies rechtuit lopen.

   In de meest simpele uitleg bestaat een wieluitlijning uit het goed afstellen van de hoeken van de voertuigwielen. Dit om ervoor te zorgen dat de wielen correct lopen ten opzichte van de geometrische middenlijn van het voertuig.
   Elk wiel heeft zijn eigen combinatie van afstellingen (wielvlucht, askanteling en sporing), vastgesteld door de autofabrikant.

   De meest voorkomende symptomen van een auto waarvan de uitlijning niet correct is zijn:

   • Als de auto naar één kant trekt,
   • Onstabiel weggedrag vertoont,
   • Of de banden slijten scheef af,
   • En het stuur draait niet terug na een bocht,

   Als u dit soort problemen bij uw auto opmerkt zijn uw wielen waarschijnlijk niet goed uitgelijnd.
   In een dergelijk geval adviseren wij om de uitlijning te laten controleren met onze computergestuurde uitlijnapparatuur.

   De vierwiel-uitlijning
   De beste uitlijning is nog steeds een vierwiel uitlijning.
   Bij dit type van uitlijning plaatst de monteur een instrument op de 4 wielen en meet de dynamica van het voertuig op alle wielen.
   Tegenwoordig hebben heel veel auto’s een afstelbare achterwielophanging. Maar zelfs bij auto’s die achter niet afstelbaar zijn, biedt een vierwiel-uitlijning de monteur de mogelijkheid om trekproblemen op de achteras te identificeren en ze te compenseren met verandering van de afstelling van de voorwielen.

   Bel voor een afspraak: 0485-45 48 84

     Contact

     Bij Autobedrijf Bram Schreven staan we voor u klaar.